Yhdistyksen säännöt

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on MirriRescue ry ja sen kotipaikka on Uusikaupunki.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa hädänalaisia kissoja, pääasiassa populaatiokissoja, parantaa kissan asemaa yhteiskunnassa ja arvostusta ihmisten keskuudessa sekä edistää eläinsuojelutyötä valtakunnallisesti resurssiensa mukaan.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys

  • ottaa laillisin keinoin kiinni kissoja joko omatoimisesti tai muun tahon pyynnöstä
  • arvioi kiinni ottamiensa kissojen tilan ja toimenpiteet auttamiseksi tapauskohtaisesti; ensisijaisesti pyritään pelastamaan, mutta yhdistyksen toimintaan kuuluu myös eutanasian järjestäminen niissä tapauksissa, joissa se on eläimen kannalta paras ratkaisu
  • toimii yhteistyössä muiden eläinsuojeluyhdistysten kanssa mm. ottamalla vastaan tai luovuttamalla hallustaan kissoja niin, että mahdollisimman monelle kissalle järjestyy hoitopaikka
  • etsii uusia sijaiskoteja sekä organisoi ja johtaa sijaiskotitoimintaa hoidossaan olevien kissojen osalta
  • etsii hoidossaan oleville kissoille uudet kodit ja pyrkii varmistamaan, että kissat saavat oikeanlaisen ja hyvän kohtelun

Yhdistys auttaa resurssiensa puitteissa yksityisiä kissojen omistajia eteen tulevissa haasteissa mm. seuraavilla tavoilla:

  • loukkujen lainaaminen kadonneiden kissojen kiinnisaamiseksi
  • tapauskohtaisen harkinnan mukaan vaikean taloudellisen tilanteen kohdalla taloudellisen avun antaminen ruuan, hiekan, lääkkeiden ja eläinlääkärikulujen osalta
  • neuvonta ja ratkaisujen luominen yhteistyössä omistajan kanssa kissojen hallitsemattoman lisääntymisen ehkäisemiseksi

Yhdistyksen toimintaan kuuluu valistus-, neuvonta-, opastus- sekä tiedotustoiminta eläinsuojelutyöstä mm. seuraavilla tavoilla:

  • julkaisut eri kanavilla
  • tiedotus- tai koulutustilaisuudet
  • opinto-/tutustumismatkat jäsenille ja muille eläinten suojelusta kiinnostuneille

Yhdistys toimii yhteistyössä viranomaisten, muiden eläinsuojelutoimijoiden kanssa sekä tarvittaessa myös yritysten kanssa. Yhdistys pyrkii edistämään eläinten hyvinvointia edistäviä lakeja, asetuksia ja käytäntöjä ottamalla kantaa ja antamalla ehdotuksia viranomaisille, päättäjille sekä muille tarvittaville tahoille.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys

  • voi järjestää huvitilaisuuksia, tukitapahtumia, huutokauppoja, myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä
  • voi harjoittaa kirpputoritoimintaa ja kannatustuote- sekä eläinten hoitotarvikemyyntiä
  • voi ottaa vastaan lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja sekä toimintaansa varten tarpeellista kiinteää tai irtainta omaisuutta
  • perii luovuttamistaan eläimistä luovutusmaksua

Tarvittaessa yhdistys hankkii toimintaansa varten asianmukaisen luvan.

Yhdistyksen tarkoituksena ei ole toiminnallaan tuottaa jäsenilleen tai siihen osallisille taloudellista voittoa, hyötyä tai muuta etuisuutta.

3. Liittymis- ja jäsenmaksu

Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.

4. Jäsenet

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi ja kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja eettiset ohjeet.

Hallitus käsittelee jäsenanomukset ja päättää jäsenten hyväksymisestä.

5. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella vahingoittanut yhdistystä tai toiminut yhdistyksen sääntöjen ja periaatteiden vastaisesti. Erotetulla jäsenellä on oikeus saattaa erottaminen seuraavan yhdistyksen kokouksen ratkaistavaksi.

Mikäli jäsen ei ole maksanut jäsenmaksuaan vuoden loppuun mennessä, voidaan hänet katsoa eronneeksi yhdistyksestä.

6. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja ja vähintään kaksi, mutta enintään kuusi muuta varsinaista jäsentä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.

Yhdistyksen hallitukseen voidaan valita vain yhdistyksen varsinaisia henkilöjäseniä.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja sihteerin, sekä valitsee keskuudestaan tai ulkopuoleltaan rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, muu hallituksen jäsen tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä. Hallitus voi määrätä hallituksen jäsenelle tai muulle yhdistyksen vastuuhenkilölle nimenkirjoitusoikeuden yksin tai yhdessä toisen nimenkirjoitusoikeudellisen kanssa.

8. Tilikausi

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

9. Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-huhtikuussa.

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

      • kokouksen avaus

      • valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

      • todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

      • hyväksytään kokouksen työjärjestys

      • esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto

      • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

      • vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet

      • valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

      • valitaan yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

      • käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

    Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

    Vuosikokous voidaan järjestää ilman fyysistä kokouspaikkaa eli verkossa etäkokouksena siten, että jäsenet käyttävät päätösvaltaansa ajantasaisesti tietoliikenneyhteyden ja teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana.

    10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

    Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljätoista vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.

    11. Varojen käyttö yhdistyksen purkautuessa

    Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.